Welkom op de website van het

Diederik Steunenberg Toernooi,

een tafeltennistoernooi ter nagedachtenis aan een bijzonder lid van Tafeltennis Zwolle.

Diederik Steunenberg werd in 2004 als 8-jarige lid van onze vereniging (toen nog TTV Flits). Als talentvolle speler kwam hij al snel in een gevorderde trainingsgroep, werd hij kampioen met zijn team en viel hij in de prijzen op meerdere toernooien.

Wat belangrijker is: Diederik viel op als vrolijke en grappig eigenwijze jongen met een sociaal karakter. Hij was (bijna) altijd vrolijk en in voor een geintje. Bovendien had Diederik veel positieve belangstelling voor de mensen om hem heen. Van teamgenoot tot trainer en van beginnend jeugdlid tot de spelers van Heren 1, hij wilde met iedereen wel tafeltennissen en iedereen werd het hemd van het lijf gevraagd. Diederik hield naast tafeltennissen veel van muizen en de kleur groen.

Op maandag 3 maart 2008 overleed Diederik plotseling. Hij was net 12 jaar geworden. Zijn overlijden was een grote schok binnen de vereniging. Vele leden van Tafeltennis Zwolle hebben hem die week herdacht en zijn prachtige afscheidsdienst meegemaakt. Nu, meer dan 10 jaar later, wordt Diederik nog steeds herinnerd: als een ondeugende, eigenwijze, vrolijke, sociale dondersteen die bij iedereen, jong en oud, geliefd is.

Het Diederik Steunenberg Toernooi is een vrolijk toernooi, met hopelijk een heleboel jonge tafeltennissers. Het is de bedoeling van Tafeltennis Zwolle dat het toernooi jaarlijks terugkeert. De herinnering aan een bijzonder lid van Tafeltennis Zwolle blijft op deze manier in stand.

Kijk ook eens op onderstaande pagina ter nagedachtenis aan Diederik:

www.facebook.com/diederiksteunenbergtoernooi