Nieuws


Diederik Steunenberg Toernooi 2022 (gepubliceerd op 01/08/2021)

In 2022 wordt alweer de elfde editie van het Diederik Steunenberg Toernooi georganiseerd! Op zaterdag 14 mei 2022 zijn jeugdspelers uit het hele land welkom om mee te doen aan dit vrolijke en gezellige toernooi met veel wedstrijden voor iedereen!

Op de pagina Informatie zal binnenkort meer informatie beschikbaar zijn.

 

Prijsjes verloting (gepubliceerd op 03/12/2019)

Zaterdag 18 januari a.s. vindt alweer het 10e Diederik Steunenberg Toernooi plaats. Een vast onderdeel van het toernooi is de verloting. Hiervoor zijn we nog op zoek naar prijsjes, vooral gericht op kinderen.

Dus heb je nog lekkere, handige, sportieve, leuke, creatieve, smakelijke, knappe, muzikale, grote of kleine prijzen, lever ze dan bij ons in. Dat kan in de kantine van Tafeltennis Zwolle, of neem contact op via dstoernooi@tafeltenniszwolle.nl. Alvast bedankt!

Loterij

 

Diederik Steunenberg Toernooi 2019 (gepubliceerd op 21/01/2019)

In de Sporthal Zwolle-Zuid vond afgelopen zaterdag voor de negende keer het Diederik Steunenberg Toernooi plaats. Organisator Tafeltennis Zwolle kijkt terug op een mooie en gezellige dag.

Vanuit het hele land waren ruim honderd jeugdspelers naar Zwolle gekomen om met elkaar de sportieve strijd aan te gaan. De spelers werden ingedeeld in verschillende categorieën, waarin de beste twee spelers een leuke prijs wonnen. Bovendien was er tussendoor een groot ‘Rond de tafel-toernooi’, waarbij de spelers het moesten opnemen tegen oud-Eredivisiespeler en meervoudig Paralympisch medaillewinnaar Gerben Last.

Een overzicht van alle prijswinnaars:

Categorie A
Hoofdronde
1. Joel Nabarro (Tempo-Team)
2. Mark Hankel (Delta Impuls)

Troostronde
1. Wilbert de Groot (Smash ’70)
2. Tijmen Prins (Heino)

Categorie B
Hoofdronde
1. Hermen van Arnhem (Staphorst)
2. Marijn Bakker (Rijssen)

Troostronde
1. Mike van der Hoek (Tempo-Team)
2. Robin Klomp (De Veluwe)

Categorie C
Hoofdronde
1. Wouter Willems (Rijssen)
2. Laurent Doorneweert (Rijssen)

Troostronde
1. Rutger Baan (Rijssen)
2. Bram Lenferink (TT Zwolle)

Categorie D
Hoofdronde
1. Jaron Mussche (Staphorst)
2. Hermen Talen (Staphorst)

Troostronde
1. Niels Douma (Emmeloord)
2. Riette Alblas (Emmeloord)

Rond de tafel:
Categorie A/B
1. Lucas Diepenbroek (Staphorst)
2. Timo Baan (Swift)

Categorie C
1. Marnix Kok (Rijssen)
2. Niels Brasser (Rijssen)

Categorie D
1. Rein Mul (Haarlem)
2. Jaron Mussche (Staphorst)

Tafeltennis Zwolle wil alle vrijwilligers, sponsoren en deelnemers hartelijk bedanken voor hun bijdrage en de club ziet iedereen volgend jaar graag terug voor de tiende editie van het toernooi!

 

Game11 aanwezig tijdens Diederik Steunenberg Toernooi (gepubliceerd op 29/09/2018)

Net als voorgaande jaren is Game11/Butterfly NL ook dit jaar met een verkoopstand aanwezig bij het Diederik Steunenberg Toernooi. Game11 neemt onder andere frames, rubbers, accessoires, lijm, cleaners, bathoezen en schoenen mee.

Heb jij specifieke wensen qua materiaal, of ben je op zoek naar nieuwe schoenen in een bepaalde maat? Geef je wensen tijdig door via info@game11.nl, dan neemt Game11 het mee naar Zwolle. Je nieuwe rubbers worden ter plekke kosteloos voor je gelijmd, ook op je huidige frame. Betalen kan met PIN en contant. Kijk voor het totale assortiment op www.game11.nl en klik door naar de Dandoy of Butterfly webshop.

 

Diederik Steunenberg Toernooi 2019 (gepubliceerd op 29/09/2018)

Op zaterdag 19 januari 2019 organiseert Tafeltennis Zwolle voor de 9e keer het Diederik Steunenberg Toernooi! Aan dit toernooi mogen jeugleden uit het hele land meedoen. De opzet van het toernooi blijft ongewijzigd: een vrolijk toernooi met veel wedstrijden voor iedereen!

Op de pagina Informatie kunnen de uitnodiging en inschrijfformulier voor het toernooi gedownload worden.

 

Indelingen toernooi online (gepubliceerd op 02/01/2016)

De indelingen voor het Diederik Steunenberg Toernooi 2016 zijn bekend. Er zijn dit jaar 75 deelnemers. De deelnemers zijn verdeeld over 4 categorieën, met in totaal 13 poules.

Lees meer op de pagina Indelingen

 

Indelingen Diederik Steunenberg Toernooi 2015 online (gepubliceerd op (04/01/2015)

De indelingen voor het Diederik Steunenberg Toernooi 2015 zijn bekend. Dit jaar zijn er 110 deelnemers van 22 verenigingen. De deelnemers zijn verdeeld over 4 categorieën, met in totaal 20 poules. Lees meer op de pagina Indelingen

 

Vrolijke gezichten bij het Diederik Steunenberg Toernooi (gepubliceerd op (03/02/2014)

Uit alle windstreken kwamen afgelopen zaterdag jeugdige tafeltennissers naar de BDG-hal in Zwolle Zuid. Maarliefst 114 jongens en meisjes kwamen meedoen aan het Diederik Steunenberg Toernooi. Tafeltennis Zwolle organiseerde al voor de vierde keer dit tafeltennistoernooi ter nagedachtenis aan Diederik, een bijzonder jeugdlid dat 6 jaar geleden plotseling overleed. Het toernooi heeft het vrolijke karakter van Diederik overgenomen en trekt elk jaar deelnemers uit het hele land.

Het toernooi was zo georganiseerd dat deelnemers op hun eigen niveau om de prijzen konden strijden. Binnen elke niveaugroep was er na een eerste ronde ook nog eens een hoofd- en troostronde. Uitgangspunt was dat deelnemers zo veel mogelijk wedstrijden konden spelen. Met daarbij een officieel Rond-de-tafel-toernooi als pauzeprogramma kon iedereen zich voldoende uitleven!

In de hoogste klasse werd het toernooi verrassend gewonnen door thuisspeler Jeen den Boer. De verdedigend (en soms aanvallend) spelende Jeen bleef knap trainingsmaatjes Lisette van Es en Stephan Jansman voor. Mandy de Boer van Emmen was de sterkste in de B-klasse, Bas Feijen van DTV '84 won de C-klasse en Floris Hamaker won in een jong HBC-onderonsje de finale van de D-klasse. Robert Janssen (Emmen) en Alex Huizinga (Zwartsluis) kwamen na 40 minuten rondjes rennen als winnaars uit de bus bij het Rond-de-tafel/toernooi. Alle prijswinnaars zijn hieronder terug te vinden.

Het Diederik Steunenbergtoernooi was niet mogelijk geweest zonder de inzet van tientallen vrijwilligers van Tafeltennis Zwolle en de begeleiding van ouders en coaches van alle deelnemers. Allen, heel erg bedankt! Volgend jaar is alweer de 5e editie van het toernooi. Tot dan!

De uitslagen van het Diederik Steunenbergtoernooi 2014 zijn te vinden op de pagina Uitslagen.

 

Indelingen Diederik Steunenberg Toernooi 2014 online (gepubliceerd op (02/01/2014)

De indelingen voor het Diederik Steunenberg Toernooi 2014 zijn bekend. Er zijn in dit jaar 114 deelnemers. De deelnemers zijn verdeeld over 4 categorieën, met in totaal 22 poules. Lees meer op de pagina Indelingen

 

Indelingen toernooi online (gepubliceerd op (10/06/2012)

De indelingen voor het Diederik Steunenberg Toernooi zijn bekend. Er zijn in dit jaar 97 deelnemers. De deelnemers zijn verdeeld over 4 categorieën, met in totaal 14 poules. Lees meer op de pagina Indelingen

 

Persbericht Diederik Steunenberg Toernooi 2012 (gepubliceerd op 10/03/2012)

Tafeltennis Zwolle organiseert op zaterdag 16 juni 2012 voor de 3e maal het Diederik Steunenberg Toernooi, een jeugdtoernooi voor clubs uit het hele land. De eerste 2 edities waren een groot succes, veel jonge tafeltennissers wisten toen de weg naar de BDG-hal in Zwolle Zuid te vinden. De opzet van het toernooi blijft ongewijzigd: een vrolijk toernooi met veel wedstrijden voor iedereen!

Het Diederik Steunenberg Toernooi is een toernooi, ter nagedachtenis aan een bijzonder lid van Tafeltennis Zwolle. Diederik was een jeugdlid van Tafeltennis Zwolle, die vier jaar geleden op 12-jarige leeftijd plotseling overleed. Dit heeft toen een grote impact gehad op de vereniging. Om de herinnering aan deze sportieve, vrolijke en ondeugende jongen in stand te houden organiseren we nu voor de 3e keer het toernooi.

Het toernooi wordt ingedeeld in verschillende niveaus. Daarbij wordt uitgegaan van de meest recente competitieratings op www.ttkaart.nl. Uitgangspunt is dat iedereen veel wedstrijden op eigen niveau speelt. Ook is het een vrolijk toernooi, met halverwege een leuk pauzeprogramma. Vorige jaren was er een clinic van ons 1e herenteam en een "mega-rond-de-tafel", de verrassing van dit jaar houden we nog even geheim.

De uitnodigingen voor het toernooi zijn inmiddels verstuurd naar de verenigingen. Inschrijving is mogelijk tot en met 12 mei a.s. Voor meer informatie over het toernooi kun je mailen naar dstoernooi@tafeltenniszwolle.nl of kijken op http://diederiktoernooi.tafeltenniszwolle.nl. Hier zijn ook de uitslagen en foto's van vorig jaar terug te vinden.

 

Tafeltennis ter nagedachtenis aan Diederik (gepubliceerd op 20/06/2011)

Van "Sportief Zwolle"

Plotseling is ze aan de beurt. Laura merkt het net op tijd en weet de bal nog over het net te krijgen. Alleen jammer dat het balletje de tafel niet raakt. "Haha, jij bent af", roepen de meiden om haar heen. Het gaat dan ook om de prijzen tijdens het onderdeel 'Super-Rond-de-Tafel' op het Diederik Steunenberg Toernooi van Tafeltennis Zwolle in de BDG-hal in Zwolle-Zuid. En om een prijs te kunnen bemachtigen hoort een beetje intimidatie er ook bij, want Laura mocht eigenlijk nog gewoon meedoen. Gelukkig merkt ze het zelf ook en sluit ze aan. Even later valt ze door haar tweede fout helaas alsnog buiten de prijzen.

Rond de honderd jeugdige tafeltennistalentjes hebben zich zaterdag verzameld in Zuid, waar de tweede editie van het toernooi plaats heeft. Eén van de organisatoren, Han Oldenburg, legt nog maar eens uit hoe het toernooi is ontstaan. "Het toernooi is vernoemd naar Diederik Steunenberg. Hij was een jeugdspeler bij ons, totdat hij op zijn twaalfde plotseling overleed", vertelt Oldenburg. "Hij was kerngezond, dus het was voor iedereen een grote schok. Door middel van dit toernooi willen we hem eren."

De hele dag staat in het teken van hem, maar het is niet zo dat er constant aan hem herinnerd wordt. "Deelnemers komen uit het hele land, dus die zullen het misschien wel gelezen hebben. Maar meer ook niet. Toch merk je in de kleine dingen dat we echt wel aan Diederik denken", vertelt Oldenburg. Hij laat de trofeeën voor de winnende spelers zien. Het zijn bijzondere prijzen, want ze zijn in de vorm van een muis. "Dat waren zijn lievelingsdieren, Diederik was helemaal gek van muizen."

Ondertussen wordt er in de zaal van de BDG-hal fanatiek gestreden door de tafeltennissers. Vanuit het hele land zijn ze naar Zwolle-Zuid gekomen: van Amsterdam tot Limburg. En het gaat er fanatiek aan toe in de vier poules, die tot stand zijn gekomen op basis van rating. "Die rating is gebaseerd op de competitieresultaten. Zo krijgt iedere speler een eerlijke tegenstander", legt de organisator uit. Uiteindelijk zijn er slechts enkelen die mogen strijden om de prijs, de felbegeerde muis. De prijs die de mensen bij Tafeltennis Zwolle zo doet denken aan 'hun' Diederik.

 

Gevonden voorwerpen (gepubliceerd op 20/06/2011)

Na afloop van het Diederik Steunenbergtoernooi hebben we in de BDG-hal het een en ander gevonden. Deze gevonden voorwerpen liggen nu in het clubgebouw van Tafeltennis Zwolle.

- Een paar wit/blauwe zaalschoenen van Butterfly, maat 40
- Zwarte trainingsjas met witte balk aan de voorkant, maat M
- Zwarte leren jas, maat XXL

De rechtmatige eigenaren kunnen uiteraard contact met ons opnemen om ervoor te zorgen dat de spullen weer op de juiste plek terecht komen.

 

Indelingen poules bijgewerkt (gepubliceerd op 14/06/2011)

Omdat er op het laatste moment nog een aantal deelnemers zich hebben ingeschreven voor het toernooi, zijn er een paar kleine wijzingen doorgevoerd in de poule-indelingen. De bijgewerkte poule-indelingen zijn te downloaden op de pagina Indelingen

 

Uitgebreide toernooi informatie (gepubliceerd op 10/06/2011)

Nog even en dan is het zover: het 2e Diederik Steunenberg-toernooi!

We hebben 97 deelnemers van de volgende verenigingen:
Almeerspin, Amstelveen, Amsterdam'78, AMVJ, Bosman Wezep, de Brug, Dedemsvaart, DTV, HBC, HTTV, Kampenion, PayPro DTK'70, Rijssen, Smash'70, 't Belke, Tafeltennis Zwolle, Twekkelerveld, Vined, ZTTC, Zwartsluis

De toernooileiding is druk bezig geweest en heeft de poule-indelingen en toernooischema's klaar. Om de wachttijden te beperken hebben we dit jaar gekozen om alleen een enkeltoernooi te organiseren. Het is de bedoeling dat iedereen veel wedstrijden kan spelen op zijn/haar eigen niveau zonder al te lang te moeten wachten. We zouden het fijn vinden als je je voor 9:30 uur aanmeldt. Je krijgt dan ook een mooi programmaboekje. Het toernooi begint om 10.00 uur en eindigt om ongeveer 18.00 uur. Rond 13.30 uur hebben we een pauze tussen de voorrondes en de vervolgrondes. Tijdens die pauze kunnen alle deelnemers meedoen aan een supergroot Rond-de-tafel-toernooi.

Het toernooi is verdeeld in 4 klassen, ingedeeld op basis van de competitierating van het afgelopen voorjaar:

De 4 klassen beginnen allemaal met een voorronde-poule van 6, 7 of 8 spelers. Na de pauze gaan de beste spelers van de voorronde verder in het hoofdtoernooi, de anderen gaan verder in het troosttoernooi. In de hoofd- of troostronde speel je weer in een poule met daarna halve finale en finale. In de hoogste klasse is de hoofdronde gelijk een finale-poule. Voor alle klassen zijn er prijzen voor de nummers 1 en 2 van de hoofdronde en van de troostronde.

De tafelcommissarissen zullen goed in de gaten houden, dat er doorgespeeld wordt. Is er iets onduidelijk, zoek dan een tafelcommissaris op. Je herkent ze aan het speciale t-shirt dat ze aan hebben.

Super-Rond-de-Tafel-toernooi

In de pauze van het Diederik Steunenbergtoernooi spelen we Rond-de-tafel. Maar niet zoals je dat van de camping of het schoolplein kent. Iedereen die meedoet loopt in een grote ronde om 2 tafels heen. Daar staan vaste 'aangevers' waar je elke keer de bal probeert terug op tafel te spelen. Spelers van klasse D mogen 2 fouten maken, bij de 3e fout moeten zij aan de kant staan. Voor spelers van klasse B en C geldt dat ze 1 fout mogen maken, de 2e fout betekent uitschakeling. Spelers van klasse A liggen er gelijk uit als ze een fout maken. De groep wordt steeds kleiner en de afstand tussen de 2 tafels ook. De laatste 5 spelers eindigen op 1 tafel met 1 aangever. Voor de winnaars is er een leuk prijsje.

We hebben er zin in, tot 18 juni!

 

Indelingen toernooi online! (gepubliceerd op 06/06/2011

De indelingen voor het Diederik Steunenberg Toernooi zijn bekend. Er zijn in dit jaar 93 deelnemers. De deelnemers zijn verdeeld over 4 categorieën, met in totaal 13 poules. Op de pagina Indelingen kunnen alle poule-indelingen gedownload worden.